Welkom

De Stichting Kofi Annanschool bouwt technische scholen in Ghana. Daarmee krijgen Ghanese jongeren kans op een betere toekomst. De Nederlandse leerlingen, die de scholen bouwen, doen vakkennis en levenservaring op. Veel Ghanese jongeren hebben inmiddels door onze projecten een bouwopleiding gekregen. Zij gaan met hun vakkennis een goede toekomst tegemoet. De Nederlandse deelnemers doen ver van huis nieuwe ervaringen op. Wie krijgt er nou de kans om een deel van z’n opleiding in het verre Afrika te doen?

In de afgelopen tien jaar heeft de Stichting Kofi Annanschool vier keer een brigade van leerling-bouwvakkers naar Ghana gezonden. De jeugdige deelnemers hebben in het dorp Afranse een technische school en drie werkplaatsen gebouwd. In het nabijgelegen Egyirfa is een basisschool gebouwd. De laatste keer is in Edipa een technische school gebouwd. Steeds was er hulp van plaatselijke bewoners. Sommigen hebben al bij eerdere brigades geholpen en zijn inmiddels ervaren vakkrachten geworden.

Thans bereidt de Stichting de uitzending van Opens internal link in current windoween vijfde brigade voor. Lees daarover meer op deze website.